фото: Българска федерация художествена гимнастикаНомер едно в света сме по художествена

...
фото: Българска федерация художествена гимнастикаНомер едно в света сме по художествена
Коментари Харесай

Грациите ни спечелиха световното злато

фото: Българска федерация художествена гимнастика

Номер едно в света сме по художествена гимнастика. Златна горделивост донесоха на България грациите от ансамбъла ни по художествена гимназия. Ден, откакто сложиха международен връх с допустимо най-висока оценка /44.150 точки/ за съчетанието си с пет топки, присъждана до момента, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова справедливо завоюва купата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София, пише 

За прелестните ни девойки това е първо съревнование след пауза от към една година поради пандемията от ковид. Възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха за първи път новото си комбиниране с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от " Спартак " от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха готови и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за компликация и 8.100 за изпълнение). Композицията е извънредно комплицирана.

Така България завоюва златото в многобоя със общ брой от 84.350 точки и се класира за двата финала на обособените уреди на следващия ден с първи по мощ оценки.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР